Venesatama-Helsinki

Venepaikkojen tarjonta Suomessa vaihtelee hyvin paikkakuntakohtaisesti. Myös se, kuka paikkaa vuokraa, riippuu paikkakunnasta. Yleensä kaupungin venepaikka on hieman edullisempi, mutta sen hoitaminen ja valvonta on vähäisempää. Venekerho sen sijaan tarjoaa monenlaisia muitakin etuuksia, joista venepaikan ostaja tai vuokraaja voi hyötyä. Venepaikat ovat monesti erittäin haluttuja ja niiden saaminen suosituilla alueilla voi osoittautua yllättävänkin vaikeaksi. Siksi kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, jos paikan saaminen kesäksi on itselle ajankohtaista.

Milloin venepaikkaa kannattaa hakea?

Jos vain suinkin mahdollista, kannattaa venepaikan haku aloittaa hyvissä ajoin jo vuoden alussa. Monissa kunnissa venepaikkojen hakemuksia aletaan käsittelemään heti helmikuussa. Veneseurojen hakemusprosessi riippuu täysin seuran omista käytännöistä. Jokaisessa kunnassa on suosittuja paikkoja, joihin voi olla jonotusaikaa jopa useampi vuosi. Syrjäisemmillä alueilla paikkoja on kuitenkin yleensä tarjolla helposti, sillä ne eivät sijaintinsa puolesta houkuttele veneilijöitä. Tällaisesta paikasta voi hyvin aloittaa ja odotella sitten siirtoa suositummalle paikalle myöhemmin.

Venekerhon etuudet

Venekerhot tarjoavat yleensä täyden paketin venepaikan lunastaneille. Venekerhojen jäsenmaksut toki nostavat paikan hintaa aika lailla, mutta niiden kautta venepaikan yleinen hoito ja turvallisuus ovat huomattavasti parempia. Venekerhot voivat tarjota venepaikalle vartioinnin, sähköt, veden ja jätehuollon. Venekerhoilla on usein myös omia saaria, joiden venepaikat ovat vapaasti jäsenten käytettävissä. Hyvin hoidettu venepaikka tekee myös omasta veneilykokemuksesta mukavampaa ja helpompaa. Venepaikkaan kannattaa aina tutustua hyvin ennen lopullisen vuokra- tai ostopäätöksen tekemistä.

By Marko